[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
djDecks • View topic - Troubleshooting

djDecks

It is currently Wed Jan 17, 2018 8:20 am
View unanswered posts
View active topics

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Troubleshooting PostPosted: Fri Jun 05, 2009 11:13 pm 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA
Thought I'd start off a troubleshooting topic.

I'm not having much luck so far getting this going and checking to see if anyone else is having this problem:

Desktop P Dual 3.2 ghz, 2gig ram, XPsp3 NVidea 8500 May09 w/updates.
- Rundll approx 60-70% cpu and sound is choppy and external video is strange, kind of wavy.
******EDIT:"Wavy Video" was an effect. I found the button.
******EDIT2:DJD crash on loading 2nd player.

Laptop P Core Duo 2 ghz, XPsp3 - Rundll approx 60-70%.

Laptop P Dual Core 1.73 ghz, Vista Home Premium SP1
- Rundll approx 20% cpu, half the screen went black.

Process Explorer (from the desktop XP pc) displayed this stack info about Rundll32: (Let me know if you need more.)
ntkrnlpa.exe!KiUnexpectedInterrupt+0x121
ntkrnlpa.exe!ZwYieldExecution+0x1c8e
hal.dll!HalClearSoftwareInterrupt+0x342
ntdll.dll!RtlEnterCriticalSection+0x15
fmod_dsp_effect.dll!drawCircle2+0x78fd7
fmod_dsp_effect.dll!cskinDrawPlayerSpectrum+0x840b

Thanks,
B.

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sat Jun 06, 2009 5:12 am 
Elite
User avatar

Joined: Mon Jan 21, 2008 5:52 am
Posts: 371
just wondering do you have any codec packs installed? if so which ones?

If not, I suggest trying with just ffdshow_tryout -> http://sourceforge.net/projects/ffdshow-tryout/
should be sufficient normally...
and the only PACK I would suggest would be the CCCP(combined community codec pack) -> http://cccp-project.net/

all the others like K-lite codec pack and XP codec pack aren't advisable imho...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sat Jun 06, 2009 8:05 pm 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Fri Jun 12, 2009 8:10 pm 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA
I think I found the problem.
Using the new Karaoki, I was getting a lot of graphics delay and freeze. (Just like with vjDecks)
After a lot of trial and error I finally gave up and did a clean XP install.
I loaded only the drivers, djDecks and Karaoki. The same problems were there again :shock:
Next I removed the new NVidea driver and replaced with an older version and now vjDecks beta and Karaoki work :D

The cccp codec pack seems to work well.
Thanks MrBlubke,

Bruce.


***EDIT: Now that I had some time to play I find it is still skipping frames. Audio is OK. Videos play perfect in Media player and VJ. Also play fine in ActiveMovie Window if I play directly from DJD, just no controls work.

Not sure what to check next :?
Is anyone else having skipping issues? (Seems like every other frame)
***ALL videos look like YOU-Tube quality :evil:


EDIT2: I think it's working better now with a different graphics card. Not perfect, but better. :)

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 09, 2009 3:45 pm 
Elite
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2008 6:22 pm
Posts: 956
Location: Mallorca
I've got everything working correctly now, but as soon as I have both decks playing a video the CPU usage hits 100% and I get very glitchy video and audio. I've tried this on my Vista 32 Home Premium and XP SP3 DAW partition. My laptop is a Sony Vaio VGN-N21E. I've also installed the CCCP Codecs on both partitions.

Is there anything I can do to fix this? or is anyone else having the same issue? :D

_________________
MacBook Pro, Samsung Q530, djDecks + DX, Denon DN-HC4500, NI Audio 4 DJ, Sennheiser HD25 C II


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 09, 2009 6:46 pm 
Regular
User avatar

Joined: Mon May 08, 2006 5:51 pm
Posts: 338
http://members.home.nl/saturnusdj/VA/
This is how it is playing here.

_________________
Musician/DJ:
Designer:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sun Jul 12, 2009 11:44 pm 
Elite
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2008 6:22 pm
Posts: 956
Location: Mallorca

_________________
MacBook Pro, Samsung Q530, djDecks + DX, Denon DN-HC4500, NI Audio 4 DJ, Sennheiser HD25 C II


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Wed Jul 29, 2009 5:41 pm 
Regular
User avatar

Joined: Mon May 08, 2006 5:51 pm
Posts: 338
The performance isn't getting any better here with the new builds...is this to be fixed or a no go at all?

_________________
Musician/DJ:
Designer:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Wed Jul 29, 2009 7:30 pm 
Elite
User avatar

Joined: Mon Jan 21, 2008 5:52 am
Posts: 371


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Wed Jul 29, 2009 10:09 pm 
Elite
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2008 6:22 pm
Posts: 956
Location: Mallorca
I'm still getting CPU maxing out when I have videos playing on both decks which I think explains the poor quality. Also, video lags behind sound by nearly half a second regardless of how many decks I have playing.

_________________
MacBook Pro, Samsung Q530, djDecks + DX, Denon DN-HC4500, NI Audio 4 DJ, Sennheiser HD25 C II


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 30, 2009 3:08 am 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 30, 2009 9:47 am 
Elite
User avatar

Joined: Mon Jan 21, 2008 5:52 am
Posts: 371
ah.. xp.. I don't have any machines running xp anymore... I've been testing on vista and windows 7 mostly.. both on a pc with a powerful gpu and a quad core as well as on a simple laptop with onboard intel GM945 if I recall correctly with a duo core 1.6mhz (not core 2 duo, just plain old duuo core first gen) and the latter is to expect not to be too fluently, but nothing near the slowness you guys describe with your xp machines...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 30, 2009 12:41 pm 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 30, 2009 3:04 pm 
Elite
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2008 6:22 pm
Posts: 956
Location: Mallorca
:arrow: I'm testing on Vista Home Premium and XP

Same issues on both :?

_________________
MacBook Pro, Samsung Q530, djDecks + DX, Denon DN-HC4500, NI Audio 4 DJ, Sennheiser HD25 C II


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Thu Jul 30, 2009 6:39 pm 
djDecks
User avatar

Joined: Wed Oct 23, 2002 1:46 pm
Posts: 6181
Location: Belgium
If your video card's configuration has an option to switch between battery optimized and perforamce, make sure it is set to performance while running djDecks.

Otherwise it is probably still too early to tell what the performance will be like eventually.
Once I added some more logging it will probably be easier to tell which part of djDecks is still running slow.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sun Aug 02, 2009 2:40 pm 
Regular
User avatar

Joined: Mon May 08, 2006 5:51 pm
Posts: 338
@MrBlubke
See the video I posted earlier.

@Adion
I could try to set the clockspeed of the CPU/GPU higher (only problem is the PSU is weak last months and temps of those old hardware (signature) getting high haha) but I doubt if it will help.

_________________
Musician/DJ:
Designer:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sun Aug 02, 2009 3:09 pm 
Elite
User avatar

Joined: Fri Jan 18, 2008 6:22 pm
Posts: 956
Location: Mallorca
I'm getting acceptable results with .avi, but not sync-ing well with Mpeg4

_________________
MacBook Pro, Samsung Q530, djDecks + DX, Denon DN-HC4500, NI Audio 4 DJ, Sennheiser HD25 C II


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Sun Aug 02, 2009 8:11 pm 
Elite
User avatar

Joined: Wed May 24, 2006 5:09 pm
Posts: 487
Location: MA, USA
Just tested again on one of vista laptops. (no gig tonight)
The video's ran fine :D ,but there are no waveforms, level or spectrum displays. :shock:

Waveforms, level or spectrum displays work perfect in djDecks mode.

_________________
-
Win 7 w/NVidea - HP HDX - Dell Latitude


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Wed Sep 02, 2009 5:03 pm 
Regular
User avatar

Joined: Mon May 08, 2006 5:51 pm
Posts: 338

_________________
Musician/DJ:
Designer:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Troubleshooting PostPosted: Wed Sep 02, 2009 6:07 pm 
djDecks
User avatar

Joined: Wed Oct 23, 2002 1:46 pm
Posts: 6181
Location: Belgium
Is this out-of-sync only when playing the file from beginning till end, or also when you seek to the end immediately?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group