djDecks

It is currently Tue Oct 17, 2017 3:46 pm
View unanswered posts
View active topics

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2 Functies djDecks koppelen aan 1 MIDI-signaal PostPosted: Fri Sep 19, 2008 10:50 am 
Newbie

Joined: Fri Mar 14, 2008 12:03 pm
Posts: 7
Er gaat een filmpje rond op internet van Richie Hawtin die een Traktor setup gebruikt.
Daarbij maakt hij gebruik van 'double macros'.. http://www.native-instruments.com/index ... ntips4&L=1
Dit houdt in dat je 2 of meer functies van de software koppelt aan 1 MIDI-message.

Nu heb ik dit bij Traktor al voor elkaar gekregen, maar bij djDecks niet. Ik werk trouwens met de Trigger Finger.
Als je een functie gemapped hebt aan bijv. een fader met CC-message 102 en je wilt een tweede mapping maken voor
fader 102 dan lukt dat niet. Wat ik doe is dit:

Ik heb de eerste CC-message 102 al gemapped en werkend.
Dan gebruik wederom de fader om de MIDI-message binnen te krijgen. Daarna 'use-midi-command'.
Wat djDecks nu doet is de eerste CC-message aanpassen i.p.v. een nieuwe te creƫren.

Kan dit nu wel of is dit niet mogelijk in djDecks?

Ik gebruik trouwens versie 0.90.. bij 0.89 werkte het ook niet.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 2 Functies djDecks koppelen aan 1 MIDI-signaal PostPosted: Fri Sep 19, 2008 1:43 pm 
Elite

Joined: Tue May 04, 2004 11:25 am
Posts: 1064
om een beetje de zeurkous uit te hangen ;)
Eigenlijk is het woord "double macro" niet correct, want een macro impliceert al dat het gaat om meerdere commandos...dus eigenlijk zouden we moeten spreken van "Midi macro's" ;)

Zou wel erg handig zijn idd, Adion?????

Olaf


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 2 Functies djDecks koppelen aan 1 MIDI-signaal PostPosted: Mon Sep 22, 2008 2:13 pm 
Newbie

Joined: Fri Mar 14, 2008 12:03 pm
Posts: 7
Ga maar bij Richie Hawtin klagen/zeuren.. die heeft me dat 'geleerd' :wink:

Heb nog wat zitten 'prutsen', maar krijg het nog steeds niet voor elkaar.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 2 Functies djDecks koppelen aan 1 MIDI-signaal PostPosted: Mon Sep 22, 2008 5:36 pm 
djDecks
User avatar

Joined: Wed Oct 23, 2002 1:46 pm
Posts: 6181
Location: Belgium
Het kan inderdaad momenteel niet om 2 commando's aan hetzelfde midi-signaal te koppelen.

Wat wel kan is een eigengemaakt script aan een midi-signaal koppelen, en dit script kan natuurlijk uit meerdere commando's bestaan waardoor hetzelfde effect bereikt kan worden.

Meer over scripts hier

Voor sliders zal een script er dan meestal zo uit zien:
Code:
setRel ValueName,ValueSpecifier %value% %player%
setRel ValueName,ValueSpecifier %value% %player%
...


Voor knoppen zal het er dan waarschijnlijk zo uit zien:
Code:
click ValueName,ValueSpecifier %player%
click ValueName,ValueSpecifier %player%
...


Complexere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk.
ValueName en ValueSpecifier zijn in te vullen, en zijn bij de midi config te vinden als 'Command' en 'Additional Parameter'


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 2 Functies djDecks koppelen aan 1 MIDI-signaal PostPosted: Mon Sep 22, 2008 11:39 pm 
Newbie

Joined: Fri Mar 14, 2008 12:03 pm
Posts: 7
Jammer dat dit zo omslachtig moet Adion.. misschien een ideetje voor de volgende update!
Check Traktor in ieder geval maar eens, daar is dat mooi geregeld.

Wat ik ook mis is het verkleinen van de decks (of heb ik niet goed gekeken).
Ik wil namelijk met 4 decks gaan draaien.
Twee decks voor timecode en de andere i.c.m. de Reloop Digital Jockey,
maar dat past helaas niet op mijn 19" scherm (met effecten erbij dan).
De draaiende jog heeft naar mijn inziens weinig nut dus die zou voor ruimte kunnen zorgen
als je die functie verwerkt in de waveforms.

Kan de Digital Jockey trouwens al overweg met de 14bits midi op de pitchfader?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group